KAKO SE USPEŠNO ZNEBITI STRIJ?

Strije same po sebi niso nevarne in ne škodujejo našemu zdravju, predstavljajo pa za marsikoga neestetski pojav ter frustracijo. Pojavljajo se na različnih predelih telesa. Prizadenejo jih tako ženske kot moške. Vsekakor pa so ženske, belci ter nekdo, ki ima družinsko zgodovino strij, še toliko bolj nagnjeni k pojavu le-teh. Strije se lahko pojavijo čez noč, na to vplivajo različni dejavniki (povečanje telesne teže, nosečnost, genetika,..), kar lahko postane prava lepotna nadloga. Obstaja kar nekaj metod za odstranjevanje strij. Med njimi je tudi derma-rolling. Zelo učinkovita in cenovno dostopa terapija.

KAJ SO STRIJE IN KAKO NASTANEJO?

Našo kožo sestavljajo tri osnovne plasti: Vrhnica (vrhnji sloj), usnjica (srednji sloj) in podkožje (spodnji sloj). Srednji sloj kože vsebuje vlakna, ta omogočajo razrezanje kože ob pridobivanju teže in nasprotno. Kadar se koža nenadno in hitro raztegne, se ta vlakna natrgajo in nastanejo razpoke v usnjici, kar opazimo kot pojav strij na koži. Sprva so žile vijolične ali rdeče barve, zaradi spodaj ležečih žil. Sčasoma se te žile skrčijo, nadomesti jih podkožna maščoba, in strije dobijo bel videz.

Strije so vrsta telesnih brazgotin, navidezno spominjajo na črte ali oznake, ki so lahko rožnate, rdeče ali bele barve, odvisno kako stare so. Najpogosteje se pojavijo na želodcu, prsih, nadlakti, bokih in stegnih. Velikokrat so posledica hormonskih sprememb v nosečnosti, ko hormoni omehčajo kolagen. Strije lahko nastanejo ob nenadni spremembi telesne teže, kjer se koža preobremeni in se prehitro razširi.

Najpogostejši dejavniki za nastanek strij:

 • Nosečnost
 • Adolescenca
 • Visok indeks telesne mase
 • Hitro pridobivanje telesne teže
 • Vstavitev velikih prsnih vsadkov
 • Uporaba kortikosteroidov
 • Hormonske spremembe
 • Uživanje premalo tekočin
 • Genetska nagnjenost

 

KAKO USPEŠNO ODPRAVITI STRIJE?

Obstaja kar nekaj tehnik in metod odstranjevanj strij iz telesa, vendar navadno je to dolgotrajen in velikokrat neuspešen postopek. Derma-rolling velja za zelo učinkovito in stroškovno dostopna metodo, ki v relativno kratkem času prinese zelo lepe rezultate in zelo uspešno odpravlja in zmanjšuje strije. Derma-rolling ali microneedling je metoda, kjer se z dermarollejrem (iglični valjček) valjčka po koži..

Dermaroller ali iglični valjček, ima veliko majhnih mikro-iglic. Med valjčkanjem po koži, iglice na koži ustvarjajo mikro-poškode, zaradi česar se spodbudi proizvodnjo kolagena in elastina, kar pa popravi kožo ter jo zgladi. Kolagen je najbolj bogat protein, ki se nahaja v človeškem telesu in je odgovoren za držanje vezivnega tkiva, kot so koža, mišice, kite, hrustanec in kosti. Ta beljakovina nas ohranja videti mlado in čudovito. Žal pa se že po 20 letu starosti proizvodnja kolagena zmanjšuje, kar lahko imenujemo staranje kože. Torej zdravljenje strij se začne, ko se koža odzove s spodbujanjem nastajanja dodatnih kolagenskih vlaken, kar pripomore pri regeneraciji kože, obnavljanju in prekrvavitvi, zaradi česar se strije sčasoma zmanjšajo.

POSTOPEK VALJČKANJA NA TELESU

Postopek je isti, kot če bi valjček uporabljali na obrazu. Glavzdrav ponuja poseben dermaroller MT410+, ki je prilagojen valjčkanju po telesu. Gre za širški model z 1,00mm dolgimi iglicami, kar je dokazano najučinkovitejša velikost za odstranjevanje strij.

Glavzdrav Dermaroller model410+ za telo
 1. Kožo dobro očistimo
 2. Nanesemo serum na prizadeti del. Priporočamo uporabo Mumiton serum iz linije professional, ki še pospeši zmanjšanje strij.
Serum MUMITON professional

 

Naše priporočilo kadar gre za večje predele telesa: V osnovno hidrantno kremo, vmešajte nekaj kapljic seruma ter nanesite na dele telesa, kjer boste valjčkali

 1. Pričnite z valjčkanjem. Za več informacij preberite blog: VARNA UPORABA IGLIČNEGA VALJČKA DOMA.
 2. Ko obdelate celotno želeno površino kože, zopet nanesite serum ali kremo z serumom. Koža bo serum absorbirala še bolj kot sicer, kar bo prineslo še hitrejše in boljše rezultate.

Kožo po tretmajem ne izpostavljaje sončnim žarkom, solarijem, savnam. Ne priporočamo vam uporabo drugih krem. Postopka ne izvajajte tisti, ki imate ureznine, rane ali sončne opekline.

Priporočamo, da valjček uporabite 5 dni zaporedoma vsak dan ali vsak drug dan. Nato naredite 15 dni pavze. Po potrebi postopek ponavljate toliko časa, dokler ne dosežete želenega rezultata.

PREDNOSTI UPORABE DERMAROLLERJA:

 • V primerjavi z laserjem je tudi v tem, da povzroča manjše tveganje za spremembo pigmentacije kože – nastanek madežev.
 • Ne le, da spodbudi proces zdravljenja kože, ampak tudi poveča absorpcijo serumov in krem, zaradi česar so njihovi učinki večji
 • Je eden izmed najbolj dostopnih načinov odstranjevanj strij
 • Zdravljenje daje koristi in poveča zategovanje in obnavljanje kože
 • Lahko se izvaja na vsakem tipu ali polti kože
 • Znano je, da koža postane gladka in žareča
Pred in po uporabi igličnega valjčka za telo

 

KAKO HITRO LAHKO PRIČAKUJEM REZULTATE

V potrošniški raziskavi so udeleženci trikrat na teden uporabljali dermaroller in poročali o 97% izboljšanju čvrstoti kože, 93% izboljšanju kože po samo 30 dneh uporabe. Vsekakor pa je odvisno v kakšni fazi so strije. Nove strije so po navadi rdeče, starejše bele. Oboje je lahko izziv za zdravljenje, vendar imajo novejše strije krajši čas zdravljenja in odstranjevanja. Seveda, pa na to vplivajo različni dejavniki, kot so: starost, tip kože, sposobnost regeneracije. Zdravljenje lahko traja od nekaj do tednov pa tudi do enega leta, odvisno v kakšnem stanju je koža. Seveda, je pri tem potrebno biti potrpežljiv. Sigurno pa je zagotovljen lep rezultat.

Označeno , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja