MICRONEEDLING – UGODNA REŠITEV ZA BRAZGOTINE

MICRONEEDLING - UGODNA REŠITEV ZA BRAZGOTINE​

Akne, brazgotine ter široke pore so nočna mora za vse. Ne glede na to, ali ste v najstniških letih ali ste že prestopili to starost, ali ste moški ali ženska, niste varni pred izbruhi in napadi aken. Hude akne in mozolji lahko na koži pustijo velike posledice. Ko se mozolji stisnejo, le to rani koži. Koža se zaradi naravnih procesov prične celiti, tako se oblikuje deformirano kožno tkivo, ki jo imenujemo brazgotina. Videz brazgotin je odvisen od tega, kako vneti in globoki so bili mozolji oziroma akne. Brazgotine so trajne in očem zelo vidne in za marsikoga predstavlja pravo lepotno frustracijo. Brazgotine lahko resnično negativno vplivajo na našo samozavest ter kakovost življenja. Dokazano ena bolj učinkovitih metod za odstranjevanje posledic aken ter mozoljev je zagotovo microneedling oziroma terapija z igličnim valjčkom (ang. dermaroller). 

VRSTE BRAZGOTIN

KELOIDNA BRAZGOTINA

Kadar je koža poškodovana, se čez rano prične tvoriti vlaknasto tkivo, ki ga imenujemo brazgotinsko tkivo – ta popravi in zaščiti poškodo na koži. Kadar pa na brazgotinko tkivo zraste dodatno tkivo, ki tvori gladke in trdne izrastke, to imenujemo keloidi. Keloidna brazgotina je večja od prvotne rane, je izbočena in nepravilne oblike. Razrašča se izven robov rane, je rožnate ali vijolične barve, lahko jo spremlja tudi hiper-pigmentacija. Najpogosteje se pojavljajo na prsih, ramenih, ušesnih ustih ter licu. Koloidne brazgotine se lahko pojavijo kot posledica po aknah, opeklinah, po noricah,… Ljudje s temnejšimi toni, azijskega porekla ter mlajši od 30 let so bolj podvrženi tvorbi koloidne brazgotine.

HIPERTROFIČNA BRAZGOTINA

Hipertrofične brazgotine so podobne keloidnim brazgotinam, vendar so ponavadi blažje in ne rastejo preko meja prvotne poškodbe kože. So dvignjene nad površino  kožo, vendar le redko več kot 4 milimetre, na otip so trde in srbeče. So rdeče ali roza barve, razvije se lahko kjer koli na telesu. To obliko brazgotin je lažje zdraviti kot keloidno obliko. Hipertrofične brazgotine so posledica neravnovesja kolagena na mestu rane.

ATROFIČNA BRAZGOTINA

Atrofična ali vdrta brazgotina sega pod nivojem površine kože. Nastane ko koža ne more regenerirati tkiva. Posledično za seboj pušča neuravnoteženo brazgotino. Najpogosteje so posledica hudih aken ali noric. Atrofične brazgotine je težko zdraviti in lahko zahtevajo več postopkov. Ena izmed zelo uspešnih metod je microneedling, terapija sproži regeneracijo ter poveča izgradnjo novega kolagena, ki je potrebna  za ohranjanje elastičnosti in zdravja kože.

DERMAROLLER USPEŠNO ZMANJŠA BRAZGOTINE

Iglični valjček, imenovan tudi kot dermaroller, vsebuje številne mikro iglice, te nežno prebadajo povrhnjico kože in s tem sprožijo naravne procese, ki so ugodni za našo kožo. Terapijo imenujemo microneedling ali mezoterapija, gre za obliko neinvazivnega pomlajevanja obraza in telesa. Številne študije so dokazale, da dermaroller sproči proces celjenja, pospeši tvorbo koalegna I, mrežastih vezivnih in elastičnih vlaken, poveča debelino povrhnjice, lahko tudi za več kot 50%.

Dermaroller razgrajuje brazgotinsko tkivo in razbija vzorec vlaken in izboljša pretok krvi na problematičnem območju. Mikro iglice ustvarijo na koži mikro ranice, ki niso očem vidne, vendar ravno to spodbudi, da se prične v koži proces samo-regeneracije in celjenja. Brazgotina se bo počasi napolnila z kolagen, ki ga spodbudimo z terapijo – kar vidno izboljša videz kože.

Iglični valjček v dermisu spodbudi nastanek kolagena. Novo-nastali kolagen in nove kožne celice napolnijo ˝poškodovano˝ kožo (gube, brazgotine, strije, hiperpigmentacija, razširjene pore, celulit). Rezultat je vidno zglajena koža, bolj svež in zdrav izgled.

Microneedling pa ne vpliva blagodejno samo na zmanjšanje brazgotin, ampak tudi zmanjša rdečico, gube, razširjene pore, strije, celulit in celo pospeši rast lasov. Koža je po tretmaju vidno zglajena, bolj svežega in zdravega izgleda. Zaradi lastne proizvodne kolagena in elastina pa koža dobi še mladosten izgled. Prvi učinki so vidni takoj po končanem tretmaju, kadar pa želimo doseči res dober končni rezultat pa je potrebno izvajati microneedling 3 do 6 mesecev. Priporočamo pa, da microneedling oziroma mezoterapija postane del vaše redne nege. Tretma lahko ponovite vsakih 15-20 dni ali vsaj enkrat mesečno. Najprimernejši čas je jesen, zima ter čas do poletja, ko je sonce manj močno in se ne izpostavljamo sončnim žarkom. Tako lahko našo kožo dobro pripravimo in jo olepšamo do poletja. Tretma ni boleč in je popolnoma varen. Izvajate ga lahko doma ali v kozmetičnem salonu.

KAJ PRAVIJO ŠTUDIJE?

Študija učinka microneedlinga na atrofične brazgotine kot posledica aken je pokazala, da so bolniki po treh mesecih zdravljenja opazili zelo dobro klinično izboljšanje videza brazgtin po hudih aknah. Kadar valjčkamo z mikro-iglicami po koži, razbijamo snope kolagena v zgornjem sloju dermatitisa, ti so odgovorni za neenakomerne brazgotine. Istočasno pa v koži spodbudimo nastanek novega kolagena, kar popravi in zgladi videz kože. Končni rezultat je bolj enakomerna površina kože ter manj vidne brazgotine. Brazgotine, gube in strije trajno izginejo oziroma se zmanjšajo, ko novi kolagen počasi obnovi kožno tkivo in hkrati zgosti povrhnjico. 

Kolagen je glavni protein v človeškem telesu, med drugim skrbi za mladost naše kože. Na žalost pa se proizvodnja kolagena po 20.letu začne zmanjševati, približno za en odstotek na leto, lahko pa seveda še več, v kolikor so prisotni še drugi faktorji, ki pospešujejo staranje kože. 

Številni poročajo, da so opazili izboljšanje za 60 do 80% v manj kot 6 mesecih. Leta 1997 sta dr. Philippe Simonin in dr. Andre Camirand dokumentirala, da lahko iglanje kože zmanjša pojav brazgotin. V eni izmed raziskav so za bolnike z gubami, brazgotinami in strijami opazili bistveno izboljšanje po uporabi dermarollerja. V enem letu se je znatno povečalo njihovo število elastina in kolagena, kot tudi zgostitev njihove povrhnjice.  Druge študije so poročale o drastičnem povečanju absorbcije in koncentracije prehodno nanešenih aktivnih sestavin v kožo. 

Dermaroller dokazano poveča absorbicijo predhodno nanešenega seruma. Serum, ki ga apliciramo po microneedlingu bo učinkoval do 500x bolj kot sicer. S tem bomo še povečali učinek mikro iglic. Najbolj primeren je serum na osnovi hialuronske kisline, lahko ima dodan tudi vitamin C ali kakšne druge zdravilne učinkovine. 

 

UPORABITE KVALITETEN IGLIČNI VALČEK

Iglice so lahko različnih dolžin in velikosti. Biti morajo dovolj dolge, da dosežejo usnjico (srednji del kože). Pri plitkih brazgotinah in manjših porah ter mlajši koži zadostuje velikost iglic 0,5 mm – 0,75 mm. Kadar pa imamo globlje brazgotine, kjer so lahko prisotne še gube, velike in razširjene pore pa priporočamo uporabo 1 mm velikosti iglic. Ob redni uporabi dermaroller zamenjajte enkrat letno, saj se po pogosti uporabi iglice razcepijo, kar ni vidno našim očem. Na spletu lahko zasledimo veliko različnih modelov igličnih valčkov, katerih kvaliteta je zelo vprašljiva. Ne nasedajte poceni valjčkom, ki so narejeni iz nekvalitetnega materiala, saj lahko naredijo več škode kot koristi. Glavzdrav uporablja izrecno materiale, ki so visoke kvalitete, iglice so narejene iz titaniuma, ki hkrati delujejo tudi antiseptično in antibakterijsko. Glavzdrav dermarollerji omogočajo varno uporabo in dajejo zagotovljene rezultate. 

Znanost govori sama zase: po več mesecih redne uporabe se bodo vaše brazgotine drastično izboljšale, koža pa dobi sijočo, enakomerno teksturo, ki ste si jo vedno želeli!

Priporočena uporaba:

  • 0,5mm: izrazne gube, proti staranju, manjše pore in brazgotine
  • 0,75mm: problematična koža z brazgotinami
  • 1,00mm: izrazite in globoke gube ter izrazite brazgotine in pore

NANOS SERUMA JE KLJUČNEGA POMENA

Serum daje koži potrebna hranila. Glavni razlog njegove uporabe pa se skriva v tem, da koža dokazano po microneedling tretmaju serum absorbira do 500x bolj kot sicer – s tem se poveča njegovo delovanje in učinek. Glavzdrav je razvil visoko kvalitetne ter naravne serume iz linije professional. Serumi temeljijo na hialuronski kislini, ki zaradi svoje majhne molekularne sestave globoko prodirajo v našo kožo in jo v globini vlaži in neguje.  Za tretiranje brazgotin priporočamo uporabo seruma Mumiton, kadar pa so zraven prisotni mozoljčki ter ogrci pa priporočamo uporabo seruma Phytodon. 

Serum Mumiton Glavzdrav iz linije professional vsebuje hialuronsko kislino ter čarobno črno smolo mumija. Pospeši regeneracijo ter celjenje kože. Zmanjša pojav brazgotin ter strij.
Serum Phytodon Glavzdrav iz linije professional vsebuje hialuronsko kislino ter izvleček zdravilne rastline sladke detelje. Izboljša mikrocirkulacijo, zmanjša rdečico ter mozoljčke.

Brazgotine in razširjene pore so lahko prava lepotna nadloga. Za zmanjšanje pa je potrebno kar nekaj časa. Microneedling učinkovito zmanjša brazgotine po aknah in razširjene pore. Seveda, pa čudežev ne moremo pričakovati že po prvi terapiji. Potrebni so vsaj 3 cikli. Priporočamo, da ste potrpežljivi a vztrajni. Rezultat bo z časom zagotovljen. Pričakujete lahko bolj zglajeno kožo, pore se zmanjšajo, koža dobi lepši in bolj zdrav izgled.

NAJ TVOJA KOŽA ZASIJE V POPOLNOSTI!

IGLIČNI VALJČEK ZA OHRANJANJE VEČNE MLADOSTI TVOJE KOŽE

Označeno , , , , , ,

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja