UPORABA IGLIČNEGA VALJČKA DOMA

 

Dermaroller ali iglični valjček lahko ob upoštevanju navodil varno in brez skrbi uporabljamo tudi doma. Mikroiglice ustvarjajo na koži mikroskopske ranice, ki povzročijo proizvodnjo kolagena in elastina. Kolagen je najbolj bogat protein, ki se nahaja v človeškem telesu in je ogovoren za držanje vezivnega tkiva, kot so koža, mišice, kite, hrustanec in kosti. Ta beljakovina nas ohranja videti mlado in čudovito. Po 20 letu starosti se upočasni proizvodnja kolagena za približno 1 odstotek na leto, zaradi različnih dejavnikov (stres, vreme, nepravilna nega) pa lahko tudi več.

Varna uporaba dermarollerja Glavzdrav doma!
  1. ČIŠČENJE VALJČKA

Pri uporabi dermarollerja je v prvi vrsti najpomembnejša higiena in čistoča valjčka. Mikro iglice prodirajo v kožo, zato jih pred uporabo splahnemo pod vodo ter dezinficiramo z blagim alkohol.

2. ČIŠČENJE KOŽE

Kožo umijte s toplo vodo. Zelo pomembno je, da je koža dobro očiščena. Uporabite lahko svoj najljubši čistilec za obraz. V kolikor uporabljate daljše iglice lahko očiščeno kožo še dodatno razkužite z najblažjim alkoholom.

3. NANOS SERUMA

Zelo pomemben del, pri »rolanju« je predhoden nanos kvalitetnega seruma. Koža med tretmajem aktivne sestavine, ki so bile nanesene absorbira do 500% bolj, kot sicer. Zato je ključno, da uporabite pravi serum s pravimi aktivnimi sestavinami, da boste imeli največ koristi. Zaradi tega je GLAVZDRAV razvil edinstvene naravne serume iz linije professional, ki so prilagojeni različnim tipom kože. Zaradi svoje majhne molekularne sestave, prodirajo globoko v kožo in kožo gladijo in nahranijo od znotraj. Poleg vsega pa so dovolj samo 3 kapljice za celoten obraz, saj so serumi izredno mazljivi.

4. PRIČETEK UPORABE VALJČKA

Pričnite na enem območju, če je to obraz, npr. leva stran obraza. Z dermarolerjem zavrtite v navpični smeri. Zavrtite ga od zgoraj navzdol ter obratno. Dvignite ga navzgor in povlecite čez isto območje, skupaj 6-krat. Premaknite valjček in ponovite. Nadaljujte, dokler ne opravite celotnega območja kože. Nato pojdite na začetek kjer ste pričeli ter »rolajte« vodoravno. Ponovito isti postopek kot prvič. Zopet gremo na začetek der pričnemo »valjčkati« horizontalno oziroma diagonalno, skozi celotno območje. Ponovimo isti postopek. Ko smo obdelali levo stran obraza, se premaknemo na desno stran obraza in ponovimo postopek. Nadaljujemo, dokler celotno željeno območje na obrazu/telesu ni obdelano z valjčkom.

Valjčkamo v treh različnih smereh: horizontalno, navpično, vodoravno.

Ponovitev: Po tretiranem delu obraza ali telesa rolamo v treh različnih smereh: navpično, vodoravno in horizontalno. V vsaki smeri ponovimo 6-krat.

Naše priporočilo: Predno pričnete valjčkati določeno območje, na primer levo stran obraza, nanesite samo po tem delu obraza 1 kapljico seruma Glavzdrav professional, nato isti postopek nadaljujemo po celotnem obrazu ali telesu. S tem bo koža pred uporabo igličnega valjčka navlažena, kar bo posledično prineslo boljši občutek med tretmajem.

Opozorilo: pazite na predele okoli oči. Pod očmi »zaroljate« 3-6x od notranje proti zunanji smeri. Isto ponovimo nad usti. Igličnega valjčka ne smemo uporabljati pri vnetih aknah, ranah, luskavici, hudih ekcemih, izpuščajih, alergijah ter hudimi obolenji kože.

5. NANESITE SERUM

Po končanem postopku nanesite 3 kapljice seruma Glavzdrav professional, kjer smo izvajali tretma.

Hijaluronska kislina Glavzdrav professional

6. RAZKUŽITE IGLJIČNI VALJČEK

Očistite dermaroller pod mlačno vodo. Uporabite zelo blago razkužilo – alkohol. Odložite ga v embalažo ter ga pustite naj se posuši. Šele nato, ga pokrijte z pokrovom.

KOŽA PO UPORABI DERMAROLLERJA

  • Lahko se pojavi rahla rdečica, ki po nekaj urah izgine. Priporočamo, da izvajate trema zvečer, pred spanjem
  • Lahko je prisoten občutek kot da vaš obraz utripa, to se zgodi ker se poveča mikrocirkulacija in kri zaokroži po obrazu
  • 48 ur po tretmaju je priporočljivo, da kože ne izpostavljamo hudim sončnim žarkom. Priporočamo uporabo sončne kreme.
  • Odsvetujemo uporabo ličil oziroma uporabo naravnih ali mineralnih ličil. Saj je koža odprta in bo absorbirala vse kar bomo nanesli na obraz.
  • V času izvajanja tretmaja ne uporabljate nobenih krem razen lahke hidrantne kreme ter seruma.
  • Kožo lahko večkrat dnevno vlažimo z termalno vodo.
  • V času tretmaja ne izvajamo nobenih drugih posegov po obrazu/telesu (pilingi, laser,..)

KAKO POGOSTO IZVAJATI TRETMA

Svetujemo, da naredite ciklus 5x zaporednih tretmajev. Vsak dan ali vsak drugi dan ponovite po zgoraj zapisanih navodilih. Po zadnjem 5 tretmaju še 48 ur tretirajte kožo kot ste jo v celotnem ciklusu. Nato lahko nadaljujete z klasično nego. Pojavi se lahko rahlo luščenje. Koža naj miruje 15 dni, da se obnovi. Po 15 dneh lahko ciklus po potrebi zopet ponovimo. Ponovimo toliko ciklusov, dokler ne dobimo željenega rezultata.

Že po prvem ciklusu boste opazili vidne spremembe, koža je bolj napeta, zmanjšajo se pore, gube, koža dobi sijaj in lepši izgled. Zmanjša se celulit, vidne strije. Lahko uporabimo tudi za pospešitev in gostitev las!

Za vsa dodatna vprašanja nam lahko pišete na info@glavzdrav.si. Z veseljem vam bomo pomagali in odgovorili na vaša vprašanja.

ŽELIMO VAM PRIJETNO IN VARNO UPORABO DERMAROLLERJA IN ČIM BOLJŠE TER HITREJŠE REZULTATE!

Označeno , , , , , ,

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja